PRODCOMBILC – Sisteme de zidarie

PRODCOM BILC are experienta indelungata in transpunerea in realitate a unor proiecte rezidentiale, vile sau locuinte si asigura lucrari de zidarie de cel mai inalt nivel. Iata cateva consideratii legate de sistemele de zidarie.

Daca iti doresti o investitie de valoare, atunci solutia este sa construiesti o casa din caramida. De aceea, atunci cand alegi sistemul de zidarie vei alege si viitorul casei. In acelasi timp, sistemul de zidarie este cel care va oferi flexibilitate in modularea structurii inca din faza de proiect.


Un sistem de zidarie din caramida bine gandit include avantaje ecologice si economice. Avantajul ecologic decurge firesc din materiile prime folosite si care sunt in intregime naturale. Avantajul economic este complex si aici sunt incluse o serie de elemente, precum garantarea protectiei termice care se manifesta printr-un climat interior confortabil indiferent de anotimp, in conditiile temperaturilor extreme specifice Romaniei; asigurarea unei protectii acustice reale; capacitatea deosebita de a prelua incarcari de la alte elemente ale constructiei, asa-numita capacitate portanta, cu rol semnificativ in structura de rezistenta a unei cladiri; rapiditate in ridicarea constructiei, respectiv costuri avantajoase la manopera; rezistenta la umiditate si la compresiune, fiind excluse deformari ale peretilor din caramida; protectie la foc imbatabila.

Trebuie sa mai adaugam ca sistemele de zidarie din caramida permit constructia unor pereti structurali cu o rezistenta deosebita la socuri seismice sau termice, precum si realizarea unor ziduri interioare de compartimentare care ofera libertatea aplicarii unor solutii arhitecturale de exceptie.
In functie de grosimea blocurilor de caramida alese de beneficiar, acestea pot asigura confortul termic prin insasi structura lor sau pot suporta aplicarea unor sisteme termo-izolante de diferite grosimi, atat la exterior, cat si la interior.
Caramida folosita in diverse sisteme de zidarie poate avea si un rol estetic, in definirea si personalizarea unor fatade deosebite, respectiv caramida aparenta sau cea plina care sunt special create pentru acest scop.

 

Caramida Porotherm intruneste toate caracteristicile ecologice si economice prezentate mai sus, fiind indicata pentru ziduri portante, seismice si ziduri de compartimentare. Oferta noastra de caramida Porotherm are la baza produsele celor mai buni fabricanti din domeniul materialelor de constructii.
Caramida Porotherm respecta toate standardele si asigura un sistem de zidarie complet (pereti portanti, plansee mixte cu nervuri dese, buiandrugi, cosuri de ventilatie, grinzi pentru planseu, caramida plina). Toate elementele de caramida Porotherm pentru o zidarie completa asigura o optimizare a consumului de beton si armatura, iar suprafata ceramica rezultata este usor de tencuit, ceea ce inseamna o economie in plus de materiale si manopera. In cazul folosirii buiandrugilor Porotherm, nu mai sunt necesare lucrari traditionale de cofrare, armare, turnare si decofrare.

 


Caramizile Porotherm sunt oferite si sub forma blocurilor ceramice fractionate. Utilitatea acestora este justificata de faptul ca aproximativ 15% din suprafata unui perete necesita jumatati sau treimi de blocuri ceramice. Beneficiul blocurilor ceramice fractionate se reflecta in reducerea semnificativa a pierderilor sau a deseurilor care rezulta prin taierea blocurilor ceramice.
Sistemele de zidarie tip BCA (Beton Celular Autoclavizat) reprezinta alternativa naturala a sistemelor de caramida. BCA-ul este obtinut din materii prime naturale, precum nisip, ciment, var, ghips si apa, plus un agent de expandare care ii confera o structura poroasa. Acest material de constructie a fost gandit de inginerii constructori din Suedia inca din 1929, iar denumirea de YTONG a fost creata de unul dintre fabricanti ca un acronim intre initala localitatii unde a fost produs prima data (Yxhult) si ultima silaba a denumirii suedeze pentru BCA, respectiv Gasbetong.
Principalele atribute ale blocurilor tip BCA Ytong se refera la faptul ca acestea sunt solide, ignifuge si stabile din punct de vedere dimensional. Ytong se prelucreaza foarte usor, se taie simplu cu un ferastrau circular si este usor asemenea lemnului. Blocurile tip BCA Ytong sunt recomandate ca sisteme de zidarie pentru ziduri neportante, exterioare sau interioare. Timpul de executie este redus, iar constructia are o buna termoizolatie.

Brikston a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de produse pentru zidaria de fatada oferind peste 100 de nuante si peste 10 tipuri de produse. Alaturi de tigla de la Imerys, Brikston este printre putinii producatori de pe piata care ofera solutii din argila pentru intreaga casa.

 

În 2012, Brikston a devenit primul producător de caramidă de pe piaţa românească care are în portofoliu 3 certificări: ISO 9001 – managementul calităţii; ISO 14001 – managementul mediului şi OHSAS 18001 – securitate şi sănătate ocupaţională, care atestă preocuparea companiei pentru toate aspectele fundamentale ale desfăşurării activităţii în domeniul fabricării cărămizilor.

Compania a fost înfiinţară în 1969 sub numele de Fabrica de produse ceramice. În anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Întreprinderii de Materiale de Construcţii Iaşi, cu două secţii: secţia de produse ceramice şi secţia de prefabricate. Cele două secţii ale I.M.C. Iaşi au devenit societăţi comerciale independente, sucursale ale S.C. SOMACO S.A. Bucureşti, începând cu 1991, iar din anul 1992, SC CERAMICA SA Iaşi a devenit companie independentă.

În anul 2007, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de Advent International, care a realizat investiţii şi schimbări majore în companie, iar din 2014, compania este deţinută majoritar de fondul de investiţii ADM Capital.